dimecres, 19 de novembre de 2008

Cap Pare Noel al Pla de l'Estany

Xisca de Gardi no pacta. Xisca de Gardi avisa. Xisca de Gardi ho veu tot o gairebé tot. El cas és que no volem ni a sentir a parlar de pares noels entre nosaltres, ara que s'acosta el ditxós Nadal. Al Pla de l'Estany, des de temps reculats, sempre s'ha esperat els reis amb bombes i s'ha fet cagar el tió. Van venir aquests de la tele i ens van voler emporlanar amb això dels pares noels: avis nòrdics que semblen el ninot mitxelin amb barba de tarumba. El pare noel entra per la ximineia cosa que ja el fa fastigós de mena i toca una campana com un profeta de secta barata. El pare noel va acompanyat d'un trineu. On s'és vist? Poca s'han vist pas mai trineus a la carretera de Falgons, ni a d'Orfes, ni a la pujada de les cases barates. Trineus? I qui els tiraria? Podé aquelles bèsties que tenia el de la Torras allà a l'entrada de la fàbrica? Re, no ens vingueu pas amb mandangues, ni costums estrambòtiques, ni amb ninots de gust dubtós. Si teniu pares noels d'aquells que s'enfilen per les façanes feu el favor de portar-los a la deixalleria o a l'abocador. Sobretot no falteu al respecte de la tradició banyolina i comarcana i acabeu penjant-los al balcó. Perquè seríem capaços de fotre una bestiesa. Aquest nadal el pare noel se n'ha de guardar bé prou d'entrar a la comarca. Si el veieu, foc a la bardissa, sense mirar prim, sense manies. La guerra ha començat i no hi haurà presoners. Pare Noel, estàs avisat, llavors no ens vinguis amb romanços. Ja pots agafar el bàrtuls i començar a córrer, que si t'arreplegem, t'arribarem a l'esquena. Llamp que et partís de foc.

3 comentaris:

Sacutell ha dit...

A fe de Deu que teniu raó
No em veig amb forces per aguantar un altre invasió d’aquests peluts. Es comporten com si estesin a cal sogre. ¿Que podem fer per evitar la seva presencia massiva enfilant-se pels balcons? ¿Recordeu l’escamot francès que segresta “enanitus” de jardí? Podríem demanar consell. Establir un premi per qui en capturi mes. O be camps de concentració de l’espècie. Alguna cosa hem de fer abans no sigui massa tard.
Es una activitat cutre a més no poder.
I encara no hem parlat dels de les botigues. Per cert ja tenim els carrers engiponats com si Nadal fos dema mateix.
Tots tenim botiga. Mori la crisis.

llobarro de bosc ha dit...

davant la crisi dels pares noels, res de violència, cap resposta matussera, primitiva o visceral. S'ha de ser intel·ligent, subtil i senyor. A l'enemic no se li ataca mai amb la pala de carnisser sinó amb la daga florentina. Damunt de cada papanoel, a la mateixa corda, hi cardarem un caganer. Ara en venen uns, a piles, que fan el fet i tot i a més a més canten. Si, a sobre de cada papanoel, apareix un caganer que se li va cagant mentre canta jinglelbells, jinglelbells, jo crec que el missatge subliminal quedarà prou clar. Ara, no ens enganyem, tant uns com altres els fabriquen a la Xina.

mastegatatxes ha dit...

M'hauran de perdonar els senyors Sacutell i Llobarro de bosc però la cosa és molt seriosa i exigeix una resposta enraonada. La discreció, senyors, ens farà guanyar la guerra. No s'ha de dir res. Xisca de Gardi no pacta. Xisca de Gardi vigila i quan sigui l'hora, apareixerà el Somatent de Pallassos preparat per despenjar aquests ninots infames amb una promesa pels petits: el barbut del pijama vermell no és de fiar. Qui ens ha de fer feliços, com sempre, són els tres Reis.