dissabte, 16 de maig de 2009

Els cotxes de la Policia Local

Fent un esforç no massa gran (no n’he fet mai cap d’aquest tipus) seria capaç de recordar gairebé tots els “autos” que ha tingut la Policia Local de casa des que corria pels carrers amb un nas ple de mocs a menys d’un metre de terra. Els primers que recordo eren, 4L. Aleshores anaven de conjunt amb la Benemèrita i si no m’etivoco en tenien un parell cadascun.
D’aquells 4L dels que ja hem parlat força alguna altra vegada es va passar a dos Ford Escort que diria que pudé els van fer allargar un pèl massa, doncs no acabo de tenir clar que un cop acabada la seva tasca al servei de les forces d’ordre públic els quedessin forces per assumir la següent fase vital i natural de prestació de servei a tasques tècnico-administratives de la casa gran, unes tasques que per les quals ja no es precisava un nivell mecànic i tecnològic tant exigent.
D’aquests vehicles francesos es va passar a dos alemanys i un que no sabria pas dir d’on coi era, però aquella furgoneta en forma de franfur capaç de passar pel carrer Sant Pere amb les portes obertes i sense tocar “cantos” no podia ser d’enlloc més que de Japó o Corea del Nord.
D’aquests dos alemanys, Opel Astra, en recordo el brillant encert de qui va decidir batejar-los. El primer es va dir P-1 de patrulla número 1, suposo, però el segon... ai verge santa amb el segon... Clar, òbviament es va dir P-2. Recordo que amb els amics havíem parat alguna vegada als agents que pilotaven aquest segon per preguntar-los qualsevol bajanada prou difícil de respondre com perquè aquests haguessin de consultar-ho a central. Llavors els agents agafaven aquell micròfon amb forma de màquina d’afaitar i deien: Pedos a central, pedos a central, i això ja ens tenia mija tarda enriolats.
Després d’aquests s’han anat succeint altres cotxes, s’ha tornat a marques franceses, s’ha ampliat la flota, un grapat de motos, alguna bicicleta i s’hi han incorporat aquella gent tan amable que se’t enduen el cotxe amb una gruota de joguina per guardar-te’l al dipòsit municipal, no fos cal que te’l robessin...
Fins la setmana passada, però, no havia vist res més suficientment destacable com per tornar-se’n a recordar del poc oportunisme banyolí amb temes relacionats amb el vehicles municipals. Deu fer un parell de setmanes que s’ha estrenat un nou vehicle i amb tota la mala sort la seva matriculació ha anat a coincidir amb la següent successió de lletres a la placa: GLP. Tu llegeixes aquestes tres lletres i de ben segur que la primera paraula que et ve al cap i que les conté en rigorós ordre de consonants és la mateixa que li hi ha vingut a molta gent i la qual cosa ja ha provocat que algú, i fins i tot dins altes esferes municipals, ja parli del nou GLP de la Policia Local de Banyoles

1 comentari:

mastegatatxes ha dit...

Senyor Samora: Des de la més profunda admiració -que és sincera i unes quantes coses més- li diria que faci el favor d'escriure amb la naturalitat deliciosa del seu caràcter. Seria formidable.