dimecres, 27 de maig de 2009

L'assignatura pendent.

Sóc d'aquells que milita del pensament que a les escoles d'avui en dia, per no parlar ja de les d'èpoques reculades, s'hi perd molt el temps. No interpreteu aquest meu entrar com una mostra de rebuig i censura a la docència i pedagogia, ans al contrari. Vull dir, que em sembla que el total de l'impertiment té massa gust de pa i poc de formatge. Poc gra i molta palla que a l'hora d'anar pel món no ens servirà per massa res, a no ser que dipositem totes les nostres esperances a participar en un d'aquests concursos d'avui dia que no avancen ni a tiros, que per fer-te quatre preguntes absurdes s'hi tiren tota l'hora mentre fan pujar i baixar els focus i la musiqueta.
En canvi hi ha matèries que haurien de ser troncals, obligatòries, inevitables i ineludibles (estaràs content Mastegatatxes amb tant de sinònim) sense les quals la gent no hauria de poder sortir de casa.
Una d'aquestes es podria dir: "Ciències de l'encardar-se'n d'un mateix". Hi ha un pet de gent que no en sap i ho trobo greu.
Encardar-se'n d'un mateix ensenya fins a quin punt pots encardar-te'n dels altres sense fotre't de quatre potes al pati del mal gust. Nocions en aquesta matèria t'ajuden a viure harmoniosament amb una vintena de quilos de més o centimetres de menys, amb una clova plumada, carregat de diòptries, una cama més curta que l'altra i a conviure amb el fer-se vei.
Un dia sentia parlar una actriu còmica andalusa fisicament no massa agraciada. Conversava amb un directiu-presentador de la Sexta al qual deia: "Mira si soy fea, que cuando paso por una obra los albañiles se ponen a trabajar" i afegia "Pero la suerte que tengo de ser yo la fea, és que me veo poquito la cara".
Encardar-se'n d'un mateix sovint evita que ho facin els altres. De ben segur que de tota aquella colla d'anglesos borratxos que corren avui pels carrers de Roma, aquells qui més controlin aquesta disciplina, més bona tornada cap a l'illa gran tindran.

2 comentaris:

Camarera! ha dit...

En mastegatatxes es viu, en dono fe, que no fa gaire li vaig servir un dinar!!

En Samora ha dit...

Alerta, que en Mastegatatxes té més dobles que en Sadam Hussein.