dimarts, 9 de juny de 2009

Arriba l'istiu.

L'arribar de l'istiu és, possiblement, un dels aconteixaments de més bon palpar. La Setmana Santa ho és només perquè ho diu el calendari. El nadal sovint ens agafa a contrapeu, quan encara no hem fet raconada, ni a la caixa ni a l'estómac, per absorvir l'allau de tiberis i despeses embolcallades.
L'istiu, en canvi... És un "nà vinguent a poc a poc" ben transversal. Comença amb les primeres rodanxes sota l'aixella de la camisa de cotó gruixut, les primeres espantades de mosques, baralles amb els rantells i cargolades de coll de 360 graus al pas de les mosses... Surts a sopar que encara es clar i sense massa esforços et poses al llit que ja ho torna a ser.
Et trobes un dijous a la tarda palplantat davant la Caixa i a diferència d'una setmana enrera, aquest cop la porta és tancada. Fan horari d'istiu. La mainada, igual que les bestioles, estan més esverades que a la resta de l'any. Tant és així que a l'escola només els aguanten mig dia.
Després d'uns mesos de silenci el telèfon de Gàrgoles comença a sonar i de mica en mica augmenta la freqüència de trucades. Són les altres colles de diables que es van despertant de l'hivernació i assedegades ja en porten alguna de cap.
En Viladiu ja fa dies que penja cartells de l'(a)phonica i va més atrafegat del compte. En Jordi del Mam diu que a partir de dijous ja obrirà cada dia. Aquí si, senyores i senyors, que ja podrem donar l'istiu per instal·lat.
I jo content. Feliç de veure que encara em va bé la roba de l'any passat. De notar que la cosa pinta bé. Que aquest istiu serà, com a mínim, semblant al passat, que ja és molt i molt.
Hem paït l'afartament de Barça, i que bé que se'ns ha posat!. Ens hem tret de sobre aquella colla d'esquenamolls ben remunerats que ens demanaven confiança per anar a Brusel·les de part nostra i si la dalla d'hisenda ens deixa prou ben parats, a l'horitzó només diviso tardes de xancletes a una terrassa de Porqueres amb l'únic dilema de si seran prou fresques o no les Atlètiques del Mam.
Ah, parlant d'això, aquest és l'istiu pilot de la nostra cervesa.