diumenge, 11 d’octubre de 2009

El pont de la nosa

Tots ho hem vist i callem com putes. A l'entrada de la comarca, on hi hauria d'haver-hi monuments als nostres herois, ens hi planten una nosa que fot mal d'uis i caparrassa. Al Partit de l'Hora del Pati li agrada això del Portland i el quitrà dur, però a nosatres ens engavanya, ens entristeix i ens agafa coragre. Ens foten un pont postís ple de ferros i plàstics, i no sé pas què més. Diuen que és perquè hi passi el tren. L'únic tren que reconeixem és el Tren Pinxo però està més mort que viu, si el Tren Pinxo ha de sortir de Mata i travessar aquella via que li han posat a peu d'abaixador, estem arreglats. Ens foten ponts i ens carden com xinos. Ens han preguntat si volem aquell collons de nosa, feta de portland i vés-a-saber què. Diuen que aquest pont és pel tren que va a Madrid. Què se'ns hi ha perdut a Madrid? Que hi juga l'Atlètic a Madrid? Que en Japet ha posat una franquícia a Madrid? Que tenen Estanys i Rocacorbes a Madrid? Que sapiguem allà només hi viu el burro del rei i a l'ase de la Moncloa. Para de comptar. Un tren que va a Madrid per força ha de ser una nosa. Encara que corri com un coet i estigui ple de noies manyagoies. Madrid no ens diu pa' re. Madrid no és pas Nova York ni Sant Miquel de Campmajor. Madrid no és tropical. Total que ja poden anar treient aquell pont que fa nosa, i que ens esvera la vista, i que ens fa venir mala hòstia. On s'és vist cardar un pont al mig de l'autovia i entrebancar els que decidim córrer a 200 quilòmetres. Quan tornes gat de Girona i fugint dels Mossos, aquell pont engavanya i et fa venir cap rodo. Ja el poden anar treient. Si no ho fan, Xisca de Gardi serà implacable: és cosa de dinamita i petardos de Can Saguer que encara ens queden. Ho fotarem tot en berlina i ho estutjarem per enviar el portland al ministeri i en fascicles col.leccionables. Tot cap a Madrid, aquell lloc tan lleig, polsegós, eixut i miserable. Els únics ponts que reconeixem són els que salven les aigües del Ritort, la resta a passeig.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El problema d'aquest collons de pont es tardarà més a acabar-se que la barana del rec de la "Pata".

Anònim ha dit...

Aquest "passeig Abeurador" a veure si l'acaben d'una punyetera vegada que ja sembla la sagrada família

llobarro de bosc ha dit...

i espera't, que encara faran passar l'ave pel rec...

Tremendu ha dit...

Mira que ja n'erem avisats de temps reculats que això de l'AVE ens faria més nosa que servei! Què se n'ha d'esperar d'un tren que porta estampat a les seves espatlles les sigles d'"Alta Velocidad Española".
Des de que vaig sentir a parlar de que aquest cuc de ferro havia de passar a tocar de casa per traginar nit i dia, que tot han sigut maldecaps.
Mesells, aquests de fomento, ens volien rebentar la terra sense mirar prim, i el final els varem deixar passar per evitar una nova guerra civil. Però va ser girar la vista cap a Rocacorba i ja ens havien encolomat la MAT i el gaseoducte...i prou que ho saben que els de la comarca no ens cal ni anar depressa, ni fer més llum que la que ens dóna en Trui, i que amb el butano ja anem servits!
Passeu per casa, passeu, però feu-ho ràpid i sense tocar gaire els nasos, si no voleu que comencem a travessar tractors enmig del vostre camí!