dijous, 26 de novembre de 2009

Mitxelin?

Han repartit estrelles de neumàtics a uns quants hostals d'aquells que carden unes arrissades de María Santíssima. Qui reparteix les estrelles, perquè es vegi la bestiesa que és tot aquest muntatge, és un ninot francès que riu com un imbècil. El ninot sembla molt enfitat i mal paït perquè està botit com un rènac. Es veu que el ninot té inspectors que foten el nas als hostals i diuen el que està bé i el que no està bé. Els inspectors són per vigilar no pas per cardar tiberis. Quan veig aquest ninot que riu com un senglar li cardaria una coça al cul que el deixaria mig guerxo. On s'és vist? Com era d'esperar el ninot i els inspectors i el senyor Mitxelin i tot el greix europeu s'han deixat els nostres hostals. Es veu que Can Bernat no fa per ells, quins torracollons! Es veu que la Brasa no té prou categoria, llamp que els partís de foc! Es veu que no coneixen ni la Barretina ni Can Boix de Vilamarí, qui els va poder hasta parir! Aquests amics del plàstic i del cautxú el que han de fer és fabricar rodes que és lo seu, que les rodes es gasten perquè ens fotem un fart d'anar a sopar a Vilamarí, a Orfes i a tots els llocs i paradisos comarcals on hi ha un hostal de tota la vida, que és del que es tracta. El món al revés: les guies les haurien d'escriure els amics dels tiberis i els amics dels tiberis trebaien en un taller mecànic canviant rodes, i en canvi les rodes i els ninots són els que fan les guies i així anem. Donen estrelles a uns hostals que estan molt de pulecres, per dir-te la carta s'hi estan mija hora i que et porten uns plats pitits pitits i tot són coses estranyes i barreges que no pas d'aquest món. Els ninots que es dediquin a fer titelles, els neumàtics que es dediquin a rodar i els mitxelins, ai senyor, els bons mitxelins són aquells que serveixen per agafar-se en el moment de fer fregues manyagoies. Tres estrelles i una Voll Damm, per anar bé, i una tapa d'olives.

5 comentaris:

pere ha dit...

amb les recients nominacions la provincia de Girona s'ha convertit en la primera en número de estrellas Mixelin

Orió ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
En Samora ha dit...

I això és bo o dolent?

Nuri ha dit...

Per mi, millor que vagin donant estrelletes d'aquestes als Ferrans Adrià, a les Ruscalledes i als Roca's; jo continuaré nant a can Bernat i a la Brasa, que sense estrelles són més assequibles i et posen un bon plat del que sigui que demanis!!

Sacutell ha dit...

Potser pot conviure tot plegat no?
Tenim Can Bernat i d’altres, però també tenim Ca l’Arpa. Discutir pel preu es mes complicat del que sembla. Les entrades al Liceu tampoc es que siguin populars i en canvi viuen de les subvencions publiques procedents dels impostos de tots plegats. ¿I qui es el públic que sent el Liceu com mes seu que pas els altres? No consta que els estrellats en rebin de subvencions.
El meu Avi em deia, “no critiquis al Liceu que si pleguen no els podré escoltar a la radio” Eren les retransmissions de la Radio Nacional amb aquella frase cèlebre del locutor que retransmetia en directa que va dir, “En este momento salen los profesores con los instrumentos en la mano” per afegir ràpidament, “los musicales, se entiende” no fos cas de confusió.