dissabte, 1 de maig de 2010

Els nostres jubilats

Els serveis d’intel·ligència de Xisca de Gardi ens han deixat un extens informe de mitja pàgina sobre la taula que ens obliga a actuar amb contundència. El Comitè d’Orriols ha llegit les tres primeres línies del document i en Mastegatatxes les tres següents, moment en que s’ha decidit per unanimitat fer una parada de tres hores i mija per dinar i reposar una mica per tal d’encarar el tram final de la lectura amb garanties de comprensió. Aquesta, a parts iguals, l’hem completat en Llobarro de Bosc i servidor de vostès.
Pel que ens ha semblat entendre, els pre-jubilats i imminents jubilats de la comarca necessiten un cop de mà.
Massa gent treballa com esclaus somiant amb tot allò que podran fer el dia que es jubilin sense ser conscients que quan arribi l’hora el més segur és que no sàpiguen per on posar-s’hi.
Xisca de Gardi sap que aquest tipus de cosa s’han d’anar preparant i macerant ja des de la tendre joventut. No es pot pretendre començar a viure a partir de la jubilació, aquesta ha de representar un salt qualitatiu d’una qualitat de vida ja ben amanyagada de per sí.
El nostre equip docent, encapçalat pel mestre i guru Pep està dissenyant un cicle de cursos per a la jubilació on s’hi impartiran monogràfics com “aprendre a menar un hort”, “secrets i misteris del truc i el canari”, “caçar bolets, espàrrecs, cargols i senglars”, “cundeïr el bestià domèstic”, “arts marcials per la defensa posicional en un pica-pica, inauguració o esdeveniments similars”...
Volem jubilats feliços, que vagin pel carrer decidits, que sàpiguen on van! Avis i àvies que aixequin el dit mitjer cada vegada que algú gosi encolomar-li un nét o un encàrrec malparit, i que els dies se’ls facin curts. Duien que el poble que no sap cuidar de la seva gent més gran està perdut. Tenen raó.

3 comentaris:

carmen ha dit...

estic d'acord

Anna ha dit...

despues de tan espera aquet periode tan inportan molts jubilats acaban malament

Anna ha dit...

despues de tan espera aquet periode tan inportan molts jubilats acaban malament