dilluns, 31 de maig de 2010

En Ditus, en Grabu i companyia.

Mirar enrere, vanagloriar individus i fets del passat pot convertir-se en un vici i cal reconèixer que Xisca de Gardi hi té tendència. Ja està bé, és important deixar registre de qui ens ha precedit i sobretot de la seva obra si aquesta mereix ocupar un espai al disc dur de la nostra història. Però la recopilació de fets, tradicions i referents ocupa temps i recursos i això, en combinació amb la tendència a mitificar el passat, incrementa el perill de subestimar subjectes i esdeveniments del present. Cal fer un esforç per tenir censats i contemplar les perles contemporànies, encara que sigui per fer possible que un dia els nostres nets en puguin parlar. Avui us parlaré d’una patuleia encapçalada per un tal Ditus.
En Ditus, sense cap mena de dubte, és una de les persones més fonamentals i imprescindibles de la nostra comarca. Més que cap dels seus Ajuntaments i governs, més que qualsevol dels seus personatges universals i fins i tot, més que Xisca de Gardi en sí.
En Gerard, en Ditus, és en Messi del Pla de l’Estany. És planter, present i promesa, geni i figura de la nostra realitat. És també el flamant president de penyes de l’Atlètic. Justament una setmana després del seu nomenament la seva directiva ja ha mostrat preocupació per poder blindar vitalíciament aquest vincle.
Difícilment s'entendrà, a partir d’ara, cap celebració en nom del nostre club de capçalera sense la presència d’en Ditus i el seu gabinet d’assessors encapçalat per en Grabu. Els seus càntics, inacabables i persistents, s’han convertit en la columna vertebral de la dinamització atlètica. La seva presència, creieu-me, és absolutament vital.
La confraria del nostre personatge no contempla encadenar tres frases seguides sense adjuntar-hi una cantarella per amorosir-ne la comprensió. Així, tant poden elevar-te a categoria de Déu com dir-te cul d’olla tot fent ús, a esquenes de l’SGAE, d’una composició melòdica de coneixement popular, que amanit amb un reguitzell de “camareros” i un parell de “tren pinxos”, et porta de les onze del matí a les tres de la matinada en un obrir i tancar d’ulls i un bon fart de riure. Glòria a en Ditus i la seva gent, que fan colossal allò que ja és enorme.

2 comentaris:

子凌 ha dit...

行動養成習慣,習慣培養人格,人格影響命運........................................

Anònim ha dit...

樂觀進取,勇往直前,持之以恒,是克服困難的妙方。......................................................