dimecres, 5 de gener de 2011

En defensa del tabac

Des del dia dos de gener la societat es divideix entre els que estan dins i els que estan fora dels bars. Els bars de Banyoles ja fa un parell de dies que no fan olor de bar, però això no és el pitjor. L’aplicació de la nova llei que fa desaparèixer l’olor genuïna del tabac ha provocat l’aparició de diferents ferums que fins ara romanien sota el control dominant del perfum nicotínic. El tuf d’alcohol resclosit, de desaigües bruts i cervesa fermentada s’està apoderant dels diferents locals d’oci de la comarca.
Recordo l’impactant fortor de l’antic L7 (Disco U) en obrir la porta els divendres, després de dies d’estar tancat. Quedaves estabornit. Ara, en canvi, pagaria el que no tinc per fer-me amb un pot d’aquella fètida essència, i se'm omplirien el ulls de melancòliques llàgrimes només de desenroscar-ne el tap. Aneu a saber què n’hauria estat d’aquell tuguri subterrani sense l’ajuda del fum de desenes de cigarretes, l’única arma que havia aconseguir camuflar aquella pudor contra la qual en Jordi no havia trobar fórmula possible ni producte corrosiu que la fes desaparèixer.
Xisca de Gardi vol fer justícia, i si a partir d’enguany no és permès encendre ni una trista cigarreta dins un establiment públic, demanem enèrgicament la prohibició de circular per la via sense fumar. Els bars per uns i els carrers pels altres, això és justícia i la resta collonades. Així, demanem un gest vingut d’Orient, tot esperant veure els tres reis amb un caliquenyo als dits i tot el seguici de patges i camarlencs repartint Ducados i Habanos sense filtre a petits i grans.

5 comentaris:

llobarro de bosc ha dit...

Companys, germans de fum, proposo que Xisca de Gardi, amb el seu immens poder de convocatòria, convoqui el ‘Dia de l’Orgull Fumeta’. Tinc un somni: tots units, fumant pels carrers de la ciutat i, quan passem per qualsevol local públic –bar, restaurant, botiga, banc, el que sigui– deixem anar tots alhora el fum a dins. Que n’aprenguin!

iaiapunkarra ha dit...

Des del blog, donem suport a la proposta d'en llobarro. Es podria aprofitar que aviat ve Sant Canut.

Ara sí que la tan nostrada butifarra està en greu perill d'extinció.

Salta Matxos ha dit...

Benvolguts,
No cal anar fora de la Llei, sino aprofitar-se'n. Proposo imitar els nostres companys d'euskadi: feta la llei, feta la trampa.
Cal organitzar un club privat on el fumar, beure, menjar i demés plaers mundans i siguin permesos.
Al ser privat resta fora de l'àmbit d'aplicació de la Llei.
Proposo alguna seu: mam, passeig...

llobarro de bosc ha dit...

Massa tard per negociacions i pactes. Cal prendre els carrers, els camps, els centres productius, els mitjans de comunicació, el poder! A les barricades! Fora la tirania: amor lliure, vi a dojo i tabac gratis! No passaran!

Blogger ha dit...

VaporFi is the highest quality electronic cigarettes provider out there.