divendres, 18 de març de 2011

La solució banyolina es diu Fontàs

Malament iria el món si creguéssim que la veritat la podem trobar a la premsa esportiva. Per això, Xisca de Gardi tenim informadors cardant el nas a pertot on Banyoles tingui o pugui tenir interessos. Només d’aquesta manera us podríem oferir el relat de com han anat els fets més recents a Can Barça.
Que Abidal està pioc és cert. Mostrem respecte i desitgem una molt pròspera recuperació a un banyolí il·lustre com és l’Eric. Va néixer a França i no ha viscut mai a Banyoles, d’acord, però els banyolins ja ho tenim això de néixer i viure allà on ens dóna la gana. Segueixo.
L’equip tècnic reunit d’urgència i el club havia fet a mans d’en Pep Guardiola, banyolí per part de mare, d’un xec en blanc pel fitxatge d’un recanvi adequat. Mentre aquest l’estripava en mil bocins, va aixecar-se i cardant un cop de puny damunt la taula deixà anar un “macagumdéu” d’incontestables arrels plaestanyenques. Tres segons de silenci absolut i amb un to ja més típic d’ell sentencià: - Porteu-me un altre banyolí, si us plau.
Cal reconèixer que els culers van estar espavilats, aquí. Conscient que l’Atlètic no és club venedor, l’entitat va procurar-se un cultiu propi de banyolins al seu planter, i això ha possibilitat que actualment el club disposi d’un parell de perles de casa nostra.
La solució la donà Zubizarreta, fill del petit de can Saubi Serreta de Mas Palau i que per això és al Barça. El seu pare treballava a les Saques, de jove, i per vacances va anar a la Semana Grande i encara s’espera que torni. L'Andoni (la seva mare n'era devota, del patró dels animals) proposà la incorporació al primer equip dels nostres Fontàs i Jordi Masó.
En Pep, que es va quedar immòbil. Amb la mirada aparcada i el pensament esperxat a Sant Patllari, conclogué sense pertorbar l’estat d’aparent absència: - Porteu-me l’Andreu.
Preferia guardar-se l’altre trumfo per més endavant, no fos cas que l’argentí petit es cardés mal i calgués un altre revulsiu per aixecar la moral.
Per acabar i tranquil·litzar a la parròquia, informem que Abidal està bé. El van operar ahir a la Salus i està convalescent a la segona planta. Les “hermanes” Petra i Adelina, juntament amb la Rosa, mare d’en Pau Comas i grandíssima infermera, vetllen per la seva recuperació. Això últim, però, no ho digueu a dingú. Ho ha demanat ell.