dimarts, 28 de juny de 2011

La ressurrecció d'una orquestra

Han ressuscitat.No hi son tots, però mira que n'han fet de fressa aquests set musics aficionats de l'orquestra de sant Martiria que s'han presentat a la Patagònia per obrir els actes d'homenatge a en Vili en les festes de sant Lluis que es van celebrant durant tot el mes de juny. Hi havia en Kitu Pau (teclats), en Joan de la Parra (guitarra baixa), en Joan Comalat i en Xavi (guitarra i veu) en Jep Branyas (saxo tenor), en Mia Ros (bateria) i en Xicu amb la seva veu rogallosa com un nou Louis Armstrong cantant la Taitona, Els cigarrus de deu i el pasdoble l'Aligot d'en Manel Saderra. I fins tot l'hasta luegu cucudrilu amb la col.laboració de l'Evelyn Boix i amb veus improvisades sobre la marxa. Que és el que hi va haver més: marxa, molta marxa!!
Son els que han ofert les seves tradicionals cançons que haurien de tornar a escampar altra volta pels carrers i places de Banyoles. Perquè això, nois, no ha pas de quedar amb un concert únic. us heu d'animar per fer gaudir a tots els banyolins petits i grans i fins i tot als repatanis com aquest avi Oli que us ha aplaudit tant o més com quan va fer-ho ja fa alguns anys en el cantó suís del Jura on celebraven -com cada any acostumen a fer-ho- la Diada Nacional del Jura, i vosaltres vareu fer gaudir -juntament amb la Marina Rossell- als habitants d'aquell cantó suís que segueixen cada any discursejant, cantant i ballant per l'autodeterminació TOTAL.
Jo també m'he ficat dins la Patagònia per escoltar-vos, però a aquest avi li han fotut uns auriculars a les orelles que l'han fet sortir de pressa al carrer perquè em barrumbejaven més del compte. Però us he escoltat des de fora al carreró que també era ple de fans i fanas taral.lejant les vostres cançons. I... us he mirat des de la finestra, i he vist en Noni com somrei i us aplaudia envoltat de jovenalla, i he seguit contemplant-vos i vosaltres cantant i tocant m'heu saludat aixecant el braç. Un d'ell, en Jep Branyas, m'ha dedicat un solo saxofonístic sense respirar, perquè sap que al cap de pocs dies ens trobarem a la Clínica, a la Solana o a la residencia Vall del Terri per animar les persones allí acollides per cantar tots plegats la Taitona que tan bé heu ressuscitat a la Patagònia.
Torneu, amics, torneu!!