dilluns, 19 de desembre de 2011

En homenatge

Des de Xisca de Gardi volem expressar el més sentit condol i rotund rebuig per la mort d'una persona tan nostrada i estimada com la Concepció Reixach.
Aquest col·lectiu, que ja de per sí s'ha mostrat sempre i de forma incondicional al costat de Banyoles i la seva gent, vol retre homenatge a la Concepció i a la sabateria que regentava, tornant a publicar una entrada del 16 de juny de 2010 del El Comitè d'Orriols que duia per nom, precisament, el d'aquest entrenyable establiment.
Una abraçada i tota la calidesa del món a l'Esteve, en Marc, l'Imma i tota la resta de família Sanmartí-Reixach.
Més que mai, Visca nosaltres i els que son com nosaltres! D.E.P
dimecres 16 de juny de 2010

Calçats Reixach


El Contramestre, el petit de Can Blat de Coure, s'ha personat a Calçats Reixach, la botiga per excel.lència del carrer de l'Església. En Pep havia encarregat espardenyes de veta per passar l'istiu. Què millor que unes bones espardenyes de veta, ventilades i amb sola d'espart, per encarrilar els dies de calorassa i mitdiada. A Calçats Reixach aquestes espardenyes s'han d'encarregar com s'encarrega un moble de part de bo o el quadre d'un bon pintor. En Pep encara va amb números antics, que és com s'ha d'anar, i ell calça un 7. La mestressa ha obert una capsa on hi havia tota un gavadal d'espardenyes i entre elles les que havia encarregat en Pep. L'olor de Calçats Reixach m'ha reportat als temps d'abans, com els números antics de les sabates. Calçats Reixach fa l'olor suau i matisada del calçat per estrenar, de les capses plenes de sabates que en calçar-se despertaran noves i contrastades emocions. Ha començat l'istiu, doncs, en Pep ja té espardenyes de veta que tan serveixen per anar a l'hort, pujar a cavall de la Teisa o ballar una tirada de sardanes. Vet aquí.
Publicat per Comitè d'Orriols a 14:17

1 comentaris:

En Samora ha dit...
Can Reixach... bona gent de part de bo, us ho ben asseguro! Santa Maria és aquella casota que està al costat de Calçats Reixach.
18 de juny de 2010 5:37