divendres, 15 de febrer de 2013

Banyolinades - A mig febrer 2013


“Els Ciutadans de Banyoles anem per davant del govern, i els que més pateixen troben l’empara no en aquells que han elegit perquè els representin i els defensin, sinó en Entitats com les Promotores de la Iniciativa Legislativa Popular i especialment de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que a Banyoles com en tantes altres ciutats, estan fent una tasca magnífica de suport i assessorament mutu entre les persones afectades”.

Càritas Arxiprestat de Banyoles, R.de B., núm. 952.

El món del motor.- “És la meva passió, sobretot les motos. Si hagués tingut una casa de pagès, segur que hagués col.lecionat tractors, una altra passió. (...) Ja anem per la 19 edició de la Fira de les 2 i 4 rodes. Va ser la tercera de Catalunya. Amics de França em varen ajudar moltíssim. Actualment és una de les fires mès importants d’Espanya d’aquest tipus. L’ajut de l’Ajuntament de Fontcoberta és molt important”.

Rafel Planas Gonzalez. Entrevista. El Butlletí de Fontcoberta, núm. 23.

 Ressons del país.- OPERACIÓ NETEJA.- (...) “La causa de la sobirania de Catalunya no s’estendrà amb mars d’estelades, sinó amb exhibicions de porositat, intel.ligència i capacitat per establir lligams amb els valors i les urgències dels ciutadans. Ara mateix, una d’aquestes urgències és l’honestadat i la regenaració democràtica. I no pas amb l’infantil ànim  de marcar distàncies amb una Espanya bruta, sinó amb la ferma determinació d’encarar la brutícia domèstica i col.laborar, així, a fer del nostre país un lloc més just, més pròsper, i més ben governat. No ens podem cansar de dir-ho: si el sobiranisme és (també) un procès de regeneració democràtica, ho tindrà tot a favor”.

Toni Soler. Ara.cat – 3-2-2013.

A Roma.- “ENS EXCITA EL MADRID”. Em pregunta un d’aquells okupes d’un barri de Roma: “Vosté deu ser del Barça, no?. Folleu-vos el Milan. “Ens excita més el Madrid”. Són una mica estranys aquests okupes. Però ja se sap que el fútbol és l’activitat política menys esportiva.

Ferran Torrent, escriptor. Diari Ara.

A casa nostra.- LA NOVEL.LA D’EN MIQUEL AGUIRRE- “L’òmnibus arribà a una plaça d’aspecte desolat que es veu que era la cruïlla de les principals carreteres que travessaven el poble. El vehicle s’aturà davant d’un edifici on penjaven un parell de rètols rònecs i despintats. L’un anunciava “automòbils Girona-Olot i Figueres” i l’altre era la propaganda d’una casa de xocolates. Una bicicleta esquifida i atrotinada creuava el carrer a una velocitat insignificant. Qui la menava no semblava que disposés de cap mena de voluntat.” El protagonista de “La cortina de saca” arribava a Banyoles. Dècada dels anys trenta del segle passat. De moment l’anirem seguint. La novel.la va ser presentada a la llibreria L’Altell amb emoció per part de tots els seus amics i admiradors. La presentà Jordi Galofré, i els dos Miquels (l’autor- Miquel Aguirre- i en “Mantu” van llegir-ne alguns fragments). Vam riure... ens vam emocionar... Hi hagué aplaudiments, petons i abraçades. Encara avui, la seva dedicatòria m’arriba al cor. Vaig llegint. Ja en parlarem.
L’avi Oli, el xiscagardià gairebé solitari