dimarts, 5 de febrer de 2013

LA TRIA - Gener 2013 - Retalls


Ens toca viure una crisi d’una gran gravetat. Hi ha famílies que ho passen malament i és molt preocupant el drama de l’atur, tot i que a Banyoles estem bastant per sota de la mitjana d’atur de Catalunya. Però per l’altra banda, Banyoles lidera índex molt importants com la ciutat amb més qualitat de vida de Catalunya, tal i com va estudiar la Universitat d’Oviedo.

El missatge no pot ser cap altra que la confiança que ens en sortirem i que quan s’acabi aquesta fortíssima crisi, estarem reforçats”.

                                                               Miquel Nogué, alcalde de Banyoles, a “El mirador”, núm. 89        

 

“Farts de menyspreus, tenim tot el dret moral a un referèndum per l’autodeterminació. Els catalans, bons demòcrates, sabem respectar el resultat. Perquè el govern central s’entesta en prohibir-lo? No, no és per por; és per paüra, malgrat la fatxanderia del senyor Wert: “sóc com un toro brau: m’encoratjo davant el càstig”. Quina fi tan tràgica la dels toros braus!.

                                                                                            Lluis Casamitjana, R.de B., num. 951

 

“Mossèn Pere Font es creia el que deia i el que feia, i assumia amb totes les seves conseqüencies el seu pensament, fidel a l’Evangeli i al país. Viatger empedreït, li agradava especialment anar per França, Alemanya i Itàlia. Allà gaudia del paisatge, la gastronomia i la seva gent, amb qui parlava amb el seu idioma, fruit del seu coneixement del llatí. Precisament, en el recordatori de la missa exequial s’hi podia llegir “Scio, cuicredidi...” (sé, de qui m’he fiat). Nosaltres podem dir que sí que ens hem fiat d’ell. De la seva coherència, de la estima al país i a la seva llengua, de la força de les seves idees, de la seva discreció. Sempre satisfet que el seu entorn fos feliç”.

                                                                                                                                           Manuel Doñate, RdeB, núm. 951

 

“No hem d’oblidar mai, i no ens hem de cansar de repetir, que el més alt exponent de glòria que posseïm és el nostre idioma. I que, si com a poble hem de comptar en el món, no serà per les vociferacions estèrils dels polítics, sinó per tot el que representa una ànima i una cultura autèntiques”.

                                                                                                                                                Josep Maria de Sagarra, 1933